Det rigtige tidspunkt at gå på eller…

17. Jan 2019

En del af dig ved at det er slut, en del af dig håber stadig på et mirakel, og derfor bliver du i forholdet i en form for følelsesløs tilstand. Den dag det bliver uundgåeligt at fortælle din partner, at du ikke længere vil fortsætte, ikke har lysten, troen eller viljen er det nemt at bebrejde dig, at du I den sidste fase ikke har gjort en ordentlig indsats.

Var du gået meget tidligere ville det samme gøre sig gældende, du ville blive bebrejdet at du ikke blev og gav det en chance.

Timingen er svær - og spørgsmålet "hvorfor lige nu…?" eller "hvornår…" er et jeg ofte hører.

"Ikke lige før jul" - "ikke lige efter jul" - "var hele julen så bare skuespil"…. Osv osv.

Det er egentlig ikke så mærkeligt at det spørgsmål er så svært at besvare, for hvis du spørger mig handler det ikke om tidspunktet som i klassisk kalender-format. Det handler I virkeligheden om tiden i kontakten. Altså når der er tale om, at det ikke er et tidspunkt hvor vi I frustration og afmagt har skubbet eller trukket os væk fra hinanden, men når vi I respektfuld kontakt kan kigge på hinanden, stå ved den smerte der ligger I ikke at lykkes og hjælpe hinanden med at bære den et lille stykke ud af den vej vi nu skal gå hver for sig.

I praksis lyder det fx. sådan her:

"Jeg er så ked af at det ikke er lykkedes mig og os at gøre os begge glade."

"Jeg er ked af at jeg tog fejl, da jeg troede at du var den helt rette for mig."

 

Januar er en måned hvor spørgsmålet om hvorvidt parforholdet er det rigtige er meget oppe at vende. Det er lidt en klassiker, at man har håbet på, at juleferien kunne få en til at se helt anderledes på det, når man endelig fik lidt tid og ro sammen. Og for mange par er det heldigvis lige netop det der sker - de genfinder kontakten og starter det nye år med tillid til at de stadig er der for hinanden - er de rette for hinanden. Ofte er det dog desværre ikke ligefrem ro der præger juleferien, med al sin travlhed, madlavning, gavebytning, nytårsforberedelser osv. - så når januar rammer føles det uundgåeligt at spørge "hvad skal vi nu?"

De sidste par uger har jeg mødt en del par, hvor begge var tæt på at være overbeviste om, at det var for sent for dem at genfinde kærligheden, men en del sidder heldigvis netop nu og genovervejer. At begynde at forstå hvordan et uheldigt mønster af savn, kritik og tilbagetrækning fra hinanden er årsagen til probmlemerne, - og ikke mangel på kærlighed - kan være en genfødsel for parforholdet. Og her I en grå januar er det virkelig en fornøjelse at se de små spirer af håb der pibler frem rundt omkring.

 

Så går du med de samme overvejelser som mange andre lige nu, så sørg alligevel for at holde kontakten til din partner, hjælp hinanden med at bære at det er svært at der er tvivl ligenu.

 

I kærlighedens navn.

                                            Mette

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere

Elsk mig højere, forstå mig dybere og respekter mig mere.21. Apr 2017

Jeg havde forleden en afsluttende samtale, efter et parterapi forløb, hvor parret fortalte mig, at de gennem forløbet var kommet til at forstå hinanden dybere, respektere hinanden mere og nok også elske hinanden højere. Det var ganske skønt - de få sekunder dette fik lov at hænge i luften - for det de også fortalte var nemlig, at de havde besluttet at gå fra hinanden. Læs mere

Den perfekte barndom12. Mar 2017

Rigtig mange mennesker antager, at vi kun udvikler uhensigtsmæssige antagelser og handlemønstre hvis vi har haft en traumatisk barndom. Men faktum er, at hver eneste time vi lever - gode som dårlige timer - forbereder os på resten af den tid der kommer. Læs mere

Det gav ikke mening - ikke engang for mig selv...26. Jan 2017

Jeg har altid været god til at gemme mig - bagerst i klassen, bagerst i idrætstimerne og tilbagelænet evaluerende i mit faglige arbejde, men inden længe bliver jeg konfronteret med én af de største udfordringer. Jeg deltager nemlig som parterapi ekspert på TV - i programmet 'gift ved første blik'. Læs mere

Bag bloggen19. Dec 2016

Hvem skriver egentlig? - læs med her Læs mere