Parterapi hos Psykolog Mette Smidt

Som psykolog bliver jeg ofte spurgt hvordan parterapi hos en psykolog foregår og om det adskiller sig væsentligt fra individuel terapi.

Der er ikke noget simpelt svar på dette. Udover at omdrejningspunktet altid er samtale, varierer indhold og form meget alt efter om der udelukkende er tale om parterapi, eller sideløbende behandling af stress eller depression ved individuel terapi.

Parterapi med udgangspunkt i konflikter

Parterapi tager ofte udgangspunkt i de konflikter og mønstre, der udspiller sig i terapi rummet. Derfor vil jeg som psykolog bl.a. kommentere på parrets kommunikation, graden af stress, de udsætter sig selv for m.m.

Hvis der er tale om, at den ene part lider af f.eks. stress eller depression, vil parterapi ofte være kombineret med individuel terapi, evt. hos en anden psykolog.

Parterapi og coaching

Man kan sige, at parterapi minder meget om coaching, idet coaching netop er centreret omkring fremadrettet udvikling.

Parterapi tager, ligesom coaching, også udgangspunkt i at ændre uhensigtsmæssige mønstre, hvor man i den individuelle terapi ofte vil dykke længere ned i den personlige udvikling, og se nærmere på hvordan de uhensigtsmæssige mønstre er blevet grundlagt, og hvorledes de på uhensigtsmæssig vis vedligeholder f.eks. depression eller stress.

Se evt. mere på disse undersider parterapi i Aarhus, parterapeut i Aarhus, terapi i Aarhus og psykolog i Aarhus.